Υλικά
350 γρ. βρασμένο Κινόα (Quinoa)
4 πολύχρωμες Πιπεριές
2 Κλωνάρια Πράσα
2 λιαστές Ντομάτες
1 κ. γλυκού Πάπρικα
1/2 φλ. Κουκουνάρι
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζετε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
Συνήθως το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό αφού το έχουμε μουλιάσει για μερικές ώρες.
Βράζετε 350γρ κινόα σε 700ml νερού για 15 λεπτά.
Κατεβάζετε από την φωτιά και αφού κρυώσει 1-2 λεπτά το σκεπάζετε με μία βαμβακερή πετσέτα και να το αφήνετε να φουσκώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 c.
Μουλιάζετε τις λιαστές ντομάτες σε νερό για να μαλακώσουν.
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τα σπόρια.
Αφήνετε στην άκρη τα μισά (για να γεμιστούν αργότερα) και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.
Πλένετε καλά τα πράσα και τα ψιλοκόβετε.
Κόβετε σε λεπτά κομματάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες τα πράσα, πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες για 3’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύετε σε μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά για τη γέμιση μαζί με το κινόα.
Τοποθετείτε τα 4 μισά κομμάτια πιπεριές σε ταψάκι.
Γεμίζετε με κουτάλι τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Ψήνετε στον φούρνο για 10-15’, μέχρι να πάρει χρώμα γέμιση και είναι έτοιμα για σερβίρισμα τα γεμιστά με κινόα.